Pelerinaj la SF. NECTARIE

PELERINAJ in GRECIA la SF.NECTARIE
4–11 noiembrie


Ziua 1. Plecare din Chisinau spre Bucuresti la ora 8:00 pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promahonas.

Ziua 2. Sosire in Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei. Se viziteaza: Catedrala Sf. Dimitrie, unde se afla moastele Sf. Dimitrie Izvoritorul de Mir si ale Sf. Anisia, Biserica Sf.Sofia loc unde se afla moastele Sf. Vasile cel Nou , Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sf. Grigorie Palama si Turnul Alb –simbolul orasului. Vizita la Mrea Suroti unde se afla mormantul parintelui Paisie Aghioritul si moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Se continua traseul spre Igoumenitsa pentru imbarcare pe ferry-boat. Oprire in Metsovo 1 ora. Traversare cu ferry-boat-ul in insula Corfu. Cazare in Corfu.
Ziua 3. Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie si la Procesiunea cu moastele Sf. Spiridon. Dupa Procesiune vom vizita: Catedrala care adaposteste moastele Sf. Imparatese Teodora, Mrea. Pantocrator (cel mai inalt varf de munte din Corfu) si Mrea. Paleokastrita (icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare in Corfu
Ziua 4. Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul catre Igoumenitsa si continuarea drumului spre Kalambaka. Cazare in Kalambaka.
Ziua 5. Mic dejun. Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde veti asista la procesul de fabricare a icoanelor ).Vizitarea Complexului Monahal Meteora.Plecare spre Insula Eghina ( traversare cu ferry-boat-ul Pireu – Eghina) unde se afla moastele Sf. Nectarie. Cazare in insula Eghina. Participare la slujba de priveghere.
Ziua 6. Mic dejun. Dupa Sfanta Liturghie, traversam cu ferry-boat-ul ( Eghina – Pireu), facem un tur panoramic cu autocarul al Atenei, iar apoi ne indreptam spre Insula Evia. Cazare in Evia.
Ziua 7. Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie de la Biserica Sf. Ioan Rusul. Vizita la Mrea Cuviosul David. Traversare cu ferry-boat-ul. Oprire la Mrea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare in Paralia Katerini.
Ziua 8. Mic dejun. Mic dejun.Vizitam Mrea Efrem Sirul si Mrea Dyonisos, situate la poalele Mt. Olimp. Continuarea drumului spre tara pe traseul Promahonas – Sofia – Ruse. Sosire in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.
PRET: 450 Euro / pers


PRETUL INCLUDE: transport Chisinau – Bucuresti – Chisinau; transport pe tot parcursul pelerinajului ; 6 nopti cazare la hotel ( camere duble si triple) in camere duble si triple, 6 mic dejunuri ; traversarile cu ferryboat-ul ; preot insotitor; ghid insotitor; asigurarea medicala ; intrarile la obiective turistice; viza.
Acte necesare:
Pasaport international valabil minim 6 luni.
Copia pasaportului international.
Buletinul de identitate in original si copia.
1 fotografie (tip pasaport 3,5/4,5).
Formularul de cerere complectat lizibil si integral cu caractere latine.(Se da la ambasada).
Adeverinta de la locul de munca din partea angajatorului, respective orice alta dovada despre activitatea solicitantului de viza, care sa contina salariul, scopul, perioada de concediu.
Carnet de munca sau certificate de profesie libere(original+copie).
Copiile altor vize Schengen.
Descrierea pe o foaie separata a planurilor de calatorie: traseu, scop, date, localitati (cu cit mai exacte cu cit mai bine).(Acestea date se iau din program).
Dovada mijloacelor financiare proprii(extras din cont bancar in original sau cecuri de calatorie).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply