Pelerinaj pe Muntele Athos

MountAthos-150x150

1 zi:   Plecare din Chișinău –– București – Giurgiu – Plevna – Sofia – Kulata – Serres – Nigrita – Ouranopoli.

2zi:  Ouranopoli. Cu ferryboatul până la Dafni. Dafni – Karyes – Izvorul Sfântului Athanasie Athonitul – Schitul Prodromu. Închinare la Icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromița și a Sf. Ioan Botezătorul. Drumeție 40 min până la Chilia și Peștera Sfântului Athanasie Athonitul. De vorbă cu Părintele Iulian (Lazăr) Prodromitul (dacă este disponibil). Schitul Prodromu (cazare).

3 zi:  Schitul Prodromu – Măn. Marea Lavră. Închinare la moaștele și crucea Sf. Athanasie și la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului – Cucuzeliţa, Iconoama și Portărița. Marea Lavră (cazare).

•  4 zi:  Marea Lavră. Plecare cu mașina până la Morfono pentru o drumeție de o oră până la Schitul Lacu. Închinare la Kiriakon – biserica centrală a schitului. Chilia Buna Vestire – Lacu a părintelui Ștefan (cazare).

5 zi:  Schitul Lacu. Se închiriază un maxi-taxi pentru întreaga zi pentru a vizita: Măn. Iviron (închinare la icoana făcătoare de minuni Portărița, izvorul Maicii Domnului) – Măn. Stavronikita (închinare la odoarele mănăstirii) – Măn. Pantokrator (închinare la icoana Maicii Domnului – Gerontissa și la alte odoare ale mănăstirii) – Schitul Sf. Prooroc Ilie (închinare în kiriakon, icoana Maicii Domnului – Înlăcrimata și alte odoare) – Măn. Vatopedi (închinare la cele șapte icoane făcătoare de minuni și la celelalte odoare ale mănăstirii). (În funcție de timpul avut la dispoziție s-ar mai putea vizita – Măn. Caracalu (închinare la odoarele mănăstirii) – Măn. Filotheu (închinare la Icoana Maicii Domnului – Glycophilousa – Dulce Sărutare). Schitul Sf. Andrei Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sf. Ap. Andrei, Seminarul teologic Athoniada). Schitul Sf. Andrei Serai (cazare).

• 6 zi:  Schitul Sf. Andrei Serai – Karyes. În funcție de timpul avut la dispoziție (până la plecarea spre portul Dafni) se vizitează Biserica Protaton (cu celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos, închinare la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Axion Estin”), Chilia sârbească Sf. Sava (închinare la Icoana Maicii Domnului – Galactotrofusa – Maica Domnului care alăptează), Măn. Cutlumuș (închinare la odoarele mănăstirii). Plecare cu mașina din Karyes spre Dafni, îmbarcare pe ferryboat spre Ouranopoli. Plecare spre Tesalonic. Vizitarea orașului Tesalonic (vizitarea Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie și Sf. Anisia, cripta subterană a martiriului Marelui Mucenic Dimitrie, Biserica Seminarului teologic – închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama).  Plecare spre R.Moldova. Serres – Sofia – București – Chișinău (aprox. Ora 19.00).

 Preț: 450 euro .

Prețul include:

Transport Chișinău-Muntele Athos-Chișinău;

Transportul în Sfântul Munte;

Fferryboat și taxi;

Diamonitirionul;

Ghidul;

Două mese pe zi;

 Cazarea.

Locuri disponibile: 8 (opt!)

Transportul din ţară până în Ouranopoli (Muntele Athos) se face cu un Mercedes Vito, 2007, 8+1 locuri, aer condiţionat.

Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte și condițiile climaterice (care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte). Este posibil ca în programul de închinare la mai multe mănăstiri, când se închiriază mașina pentru 6 ore, să fie vreun loc unde din obiective pricini (ex. odihna monahilor) să nu ne putem închina în biserică.

 Preotul, care formează un grup de pelerini, precum și duhovnicul de mănăstire, care formează grupul său de pelerini – VOR MERGE GRATIS !!! 

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Pelerinaj pe Muntele Athos”

 1. roryta says:

  Un pret estimativ la astfel de pelerinaje, de Paste, aveti?

 2. Grigore says:

  Salutare!
  Vreau sa intreb in privinta pasapoartelor straine ce conditii se impun? Este nevoie de pasaport strain biometric? Nu detin si nici n-am de gind sa obtin. Multumesc

 3. Serj says:

  Buna Ziua
  Va rog sa-mi spuneti cind este cel mai apropiat timp pentru Calatoria In Israel
  Va rog sami spuneti care sunt conditiile generale, si de care acte este necesar
  Detin Pasaport strain valabil, insa nu este Biometric, este necesar sa fie biometric, sau pot sal folsesc inca pe al meu
  Va rog sa indicati actele necesare care tre sa fie prezentate de catre mine, pentru perfectarea vizelor, si cit timp dureaza
  merci Anticipat

 4. ion says:

  Buna ziua!
  Daca detineti pasaport international valabil minim 6 luni aveti posibilitate sa mergeti in orice pelerinaj extern.
  Doamne ajuta!

 5. ion says:

  Daca detineti pasaport international valabil( ne biometric)aveti posibilitatea sa mergeti.
  Acte necesare:
  Pasaport international valabil 6 luni.
  Certificatul de la serviciu si ce salariu aveti.
  2 poze (tip pasaport).
  Cont bancar -500 euro(pentru a deschide viza-Romania).
  Asigurarea medicala(pentru viza-Romania).

 6. Tatiana says:

  cind programati urmatoarea plecare ?

Leave a Reply